Amedeo
SYMBIOSYS OF
PURPOSE & STYLE
Follow us
AUTENTIFICARE |ÎNREGISTRARE

Search

Categorii de artiști
  -  Categorii de artiști

CATEGORII ARTIȘTI

Folosite și pe piața de artă internațională pentru a descrie etapa în care se află cariera unui artist, cele 4 categorii de artiști: Fresh, Emergent, Mid-Career și Consacrat, au fost definite pornind de la particularitățile pieței de artă din România.
Rolul lor este de a ne ghida și de a ne ajuta în construirea unei imagini de ansamblu asupra fenomenului artistic contemporan.

Artistul FRESH este proaspăt absolvent al unei facultăți de arte sau își continuă formarea profesională prin studii de masterat, burse de studiu sau rezidențe artistice. Artistul FRESH explorează mai multe medii de exprimare și își dezvoltă abilitățile artistice. Petrece cea mai mare parte a timpului în atelier făcând artă, perfecționându-și tehnica și devenind tot mai bun.
Este un artist cu potențial care a intrat recent în peisajul artistic. Nu este exclus să fi avut deja ocazia, încă din timpul facultății, să participe la o serie de expoziții de grup în cadrul unor evenimente cunoscute.

Artistul EMERGENT a intrat în circuitul pieței de artă. Cu toate că și-a conturat o identitate artistică, este în continuare deschis să experimenteze și alte medii de exprimare. Este preocupat să își dezvolte portofoliul de lucrări și să identifice noi oportunități de colaborare și expunere a lucrărilor create. Este invitat frecvent să participe în diferite proiecte culturale sau expoziții de grup. Arta sa a fost remarcată de comunitatea artistică. De asemenea, a reușit să își formeze o comunitate care îi urmărește activitatea și îi susține parcursul artistic.

Un artist MID-CAREER este un artist cu o prezență constantă pe scena artistică, care produce lucrări noi și expune continuu. Are un stil propriu recognoscibil și un portofoliu de lucrări complex care reflectă diferite etape de creație. Are un număr semnificativ de expoziții personale. A expus în galerii de artă importante și se bucură de recunoaștere în rândul specialiștilor în domeniu.

Artistul CONSACRAT are o carieră impresionantă și se bucură de o reputație solidă ca artist în rândul comunității artistice (alți artiști, critici de artă, curatori, colecționari, galerii și muzee). A expus în instituții muzeale sau a reprezentat România la diferite manifestări artistice internaționale. A participat la bienale de artă prestigioase. În general, este reprezentat de o galerie de artă și se poate întreține prin arta sa. Lucrările sale sunt incluse în importante colecții publice și private.

Pe măsură ce comunitatea de artiști se dezvoltă va fi introdusă opțiunea de a explora arta contemporană pornind de la etapa în care se află cariera unui artist. Repartizarea într-una din cele 4 categorii nu se face în funcție de vârstă.
În acest moment pe platforma Arta Prezentului sunt prezenți artiști din toate cele patru categorii enumerate.

Conectează-te cu Arta Prezentului!

Abonează-te la newsletter!

0
Coșul de cumpărături
  • No products in the cart.