În practica mea artistică caut spiritualitatea și sensul individual într-o lume a culturii materiale și a acceleraționismului. Subiectul central al lucrărilor mele este răbdarea. Consider că lipsa răbdării a ajuns să ne invadeze toate aspectele vieții, inclusiv propria devenire. Astfel, prin procesul meu creator doresc să mă întorc la o lume a sacrului, a răbdării și a căutării sensului. Prin lucrările mele îl îndemn pe privitor să se oprească pentru o secundă, să observe. Nu există sensuri ascunse, totul e voalat prin subiecte, forme și culori simple, însă tocmai simplitatea poate să fie începutul unei căutări a răbdării.
Tehnicile folosite de mine sunt diverse, de la desen tradițional și digital, la gravură, transfer de imagine, editare foto-video și print digital. Consider că desenul stă la baza procesului meu creativ. Astfel, indiferent de tehnica folosită, sunt mereu în căutarea expresivittății liniei și a formei
Născută în 1996, la Bistrița, Andreea Mihalka a absolvit Facultatea de Arte Plastice din cadrul Univeristății de Artă și Design din Cluj-Napoca, secția Grafică, licență (2018) și masterat (2021).
În timpul studiilor a participat la expoziții și concursuri, obținând premiul II pentru gravură la International Print Biennall Bucharest (2016) și premiul Rembrandt la Expo Maraton Cluj-Napoca.
După absolvire activitatea sa în domeniul artistic a continuat, prin participarea la expoziții de grup și personale, printre care o expoziție la Roma (Spotlighting Cluj, 2021), expozițiile anuale ale profesorilor de arte plastice din județul Bistrița-Năsăud (Maestrul 2022, 2023) și o expoziție personală organizată la Centrul de Artă Tradițională Casa cu Lei Bistrița.
Interesul pentru lumea artei a condus-o pe Andreea și spre pedagogia artei și cercetarea în acest domeniu. Astfel, în colaborare cu lector univ. Dr. Ioana Ancuța Boldiș, Andreea a participat la conferințe de specialitate și a publicat două articole, în volumul Provocări actuale în științele Socio-Umane (2023) și în volumul ARTA ÎN CONTEXT. Bune practici în predarea artei online (2022).