Lucrările mele apar în urma unui conflict dintre trăirile mele interioare și acțiunile oamenilor din jurul meu. Orice formă care se dezvoltă în mintea mea, trece prin filtrul artei clasice. Sculptura mea nu are o atitudine războinică, nu are o atitudine exagerată asupra unui subiect contemporan. Nu sunt un reporter de front sau un activist, ci mai degrabă un mesager al educației. Mesajul lucrărilor mele nu rănește din punct de vedere politic, cultural sau minoritar, dar avertizează despre „dispariția” unei ființe vii (cum ar fi albina) sau comunică diferite mesaje educaționale pentru privitor, cum ar fi protejarea mediului și a ființelor vii.
Dragoș Neagoe (n.1974) a absolvit Universitatea Națională de Arte din București, licență și masterat, specializare sculptură, la clasa profesorului și sculptorului Vasile Gorduz. După finalizarea studiilor, a lucrat o perioadă ca restaurator la Muzeul Național de Artă al României.
Portretul reperzintă o temă recurentă în arta sa. Dragoș construiește portrete gigantice folosind o tehnică unică ”în groapă”.
“Dragoș Neagoe sapă, la propriu, în limbaj. Comunicarea sa cu pământul este cea pe care o are organismul uman cu propriii plămâni. Pare conștient de faptul că nu există însuflețire fără mișcare. Puterea, forța din lucrările sale au o energie care fascinează dar care nu dezvăluie niciodată totul, se naște o tensiune care transmite dincolo de materie, o energie care te inundă. Spirit în permanentă mișcare, fascinant și care se comportă ca un dublu al său. Rar vezi la un artist o relație atât de intimă cu materia. Intimitatea stă la pândă cu speranța că va surprinde imortalul, momentul zero al realității, al reprezentării.” (Ana Pantea, artist vizual și curator)
A participat la numeroase concursuri și expoziții de grup. Are o serie de lucrări în spații publice, printre care Monumentul Eroilor de la Vânătorii Mari, Monumentul Victoria din Comuna Ciorăști și Portretul din bronz Vasile Pârvan.
Trăiește și lucrează în satul Crevedia Mare.
Expoziții personale (selecție cele mai recente):
HEAD(S)#3, Muzeul de Artă Târgu Jiu, 2022;
„Every Life Contributes to History”, Muzeul de Artă Alba Iulia, 2022;
HEAD(S)#2, Galeria Calpe,Timișoara, 2021;
“Amprenta unui portret regăsit”, Muzeul Golești, Arges, 2021.
Expoziții de grup (selecție):
Expozitia de Sculptura ,,Omagiu Constantin Brancusi” -Galeria Simeza , Bucuresti, 2022;
Zilele Sculpturii Bucuresti,Combinatul Fondului Plastic, 2022;
Salonul de Sculptura Mica, Galeria Simeza, Bucuresti, 2021;
“Apocalipsa Elefantului Alb”, Garnizoana, Timisoara, 2021;
Gup Stup expozitie colaterala ArtEncounters, Calpe Gallery, Timisoara, 2019.